Sbsa Emailbericht 486 Zondag 28 Maart 2010-Books Pdf

SBSA emailbericht 486 zondag 28 maart 2010
28 Sep 2020 | 1 views | 0 downloads | 17 Pages | 1.06 MB

Share Pdf : Sbsa Emailbericht 486 Zondag 28 Maart 2010

Download and Preview : Sbsa Emailbericht 486 Zondag 28 Maart 2010

Report CopyRight/DMCA Form For : Sbsa Emailbericht 486 Zondag 28 Maart 2010Transcription

www youtube com watch v eJWUd8FSzks, Meesterlijke training met Mark Dvoretsky. Roeland Pruijssers bericht over de training zondagmiddag. Het is altijd leerzaam om een een sterke schaakmeester zijn partij uit te laten leggen maar. Mark Dvoretsky deed dit op een zeer goede manier Hij wist heel netjes te illustreren hoe hij. dacht tijdens zijn KNSB competitie partij van gisteren De kritieke punten werden met nadruk. aangestipt en op een luchtige vrolijke en degelijke manier Met name de logica in zijn. gedachtengang was opvallend waarbij ook nog maar eens het belang van het opstellen van. kandidaatzetten onderstreept werd, De partij was heel scherp met een pionoffer aan het begin van de partij Toch speelde. Dvoretsky mooi positioneel om de duimschroeven stevig aan te draaien Zijn tegenstander. wist de stelling toch te compliceren en in de chaos die ontstond kon Jan Willem de Jong. schijnbaar op een paar momenten remise forceren Dit liet hij na waarna Dvoretsky mat kon. zetten Een hele instructieve partij, Trainingsuurtje met Arthur Joesoepov. Martin van Dommelen bericht, Vanmiddag in gebouw Vrijzicht te Apeldoorn heeft Joesoepov een korte training gegeven aan. de selecties van Homburg Apeldoorn Naast een handjevol spelers uit het eerste team waren. ook Sander van Eijk altijd trainer bij Jeugd Ontmoet Meesters en Yochanan Afek vaste. SBSA trainer aanwezig Tijdens deze sessie van een uur verhaalde Arthur over de mentale. aspecten van het schaken Een prachtig verhaal aan de hand van twee partijen die hij in de. jaren tachtig speelde tegen voormalig wereldkampioen Vasili Smyslov In de eerste partij wist. Smyslov in een stelling waarin wit met een halfopen g lijn en een optimistisch gestemde. Arthur dacht een goede plus te hebben door een prachtige manoeuvre met de dame De7. h4 h7 alle inspiraties van wit te doven Deze partij was slechts in de inleiding voor de 2e. partij waar Arthur wederom met wit spelend een goede stelling bereikte Ook hier speelde. Smyslov een prachtige zettenreeks deze keer met de toren en Joesoepov memoreerde hier aan. zijn gevoel dat hij weer aan de eerste partij moest denken en de moed zonk hem in de. Werkelijk een prachtig verhaal met veel humor verteld waaruit blijkt dat het mentale aspect. een belangrijk aspect is in het schaken, SBSA emailbericht 487 maandag 5 april 2010.
V l n r Mark Dvoretsky Karel van Delft Mark Land Thomas Beerdsen Wim Jongejan Espen Zecha en. Folke van Dorp foto Marco Beerdsen, Diverse boeken van Dvoretsky en Joesoepov zijn via Karel van Delft verkrijgbaar. Training met Dvoretsky in Denksportcentrum Apeldoorn. Mark Dvoretsky gaf afgelopen maandag een training in Denksportcentrum Apeldoorn Dat gebeurde. op initiatief van Folke van Dorp van schaakclub Caissa in Elburg Verschillende spelers uit Elburg en. de regio waren hiervoor uitgenodigd, Dvoretsky vertelde dat het vrijwel nooit voorkomt dat een partij uit het uitvoeren van n plan. bestaat Veelal geeft een plan een denkrichting aan Afhankelijk van het spel van de tegenstander. moet het plan telkens worden bijgesteld Elke zet brengt weer nieuwe problemen met zich mee die. opgelost moeten worden, Soms bestaat een plan uit typische idee n soms bestaat het meer uit een algemene denkrichting. Soms is er maar n goede voortzetting soms zijn er meerder mogelijkheden Dan speelt ook een rol. waar de voorkeur van een speler naar uitgaat, Patroonherkenning speelt een belangrijke rol in het schaakdenken Wie veel typische stellingen en. hun kenmerken kent weet beter met welke problemen hij rekening moet houden en welke. oplossingen mogelijk zijn Door veel te studeren leert een schaker thematische stellingen kennen die. hij vervolgens in partijen kan herkennen, Dvoretsky adviseert spelers om in een computer een eigen databank met typische stellingen aan te.
leggen Die stellingen kunnen zowel uit eigen partijen als uit bestudeerde partijen afkomstig zijn In. het boek Schaaktalent ontwikkelen wordt dit uitgebreider uitgelegd. Nauwkeurig rekenen is erg belangrijk Dat is een vaardigheid die je kunt trainen Dvoretsky heeft zelf. een uitgebreide database aangelegd met stellingen waarmee zijn pupillen die vaardigheid kunnen. Bij het maken van een plan is het belangrijk om mogelijkheden voor de tegenstander te voorkomen. Er zijn niet altijd directe aanvalsmogelijkheden Dan is het vooral zaak om de eigen stelling te. verbeteren, Zelfs in ogenschijnlijk rustige stellingen zijn vaak veel verborgen mogelijkheden Er zijn algemene. overwegingen bij het beoordelen van een stelling maar uiteindelijk geven de concrete. mogelijkheden en onmogelijkheden de doorslag bij het stellingoordeel. Strategisch denken en concreet rekenen spelen beide een rol. Dvoretsky illustreerde zijn verhaal aan de hand van diverse partijen Zoals Gligoric Keres 1967 en. een partij van Rubenstein uit 1908, Dvoretsky stelt dat een speler praktisch moet zijn tijdens een partij Je kunt niet alles uitrekenen je. moet welbewust selectief kiezen welke varianten je wel en niet uitrekent. Belangrijk is dat je stukken zoveel mogelijk activiteit ontwikkelen. Zelfmanagement is belangrijk Overhaast handelen kost de partij en dus punten. Rekening houden met de tegenstander is erg belangrijk onderken wat de mogelijkheden van de. tegenstander zijn en probeer die te voorkomen, Schakers moeten logisch denken stukken ontwikkelen goede opstelling van de stukken plan. ontwikkelen spel van de tegenstander blokkeren stelling stapje voor stapje verbeteren en toeslaan. wanneer dat mogelijk is, Een belangrijke vaardigheid is om snel tot een stellingoordeel te kunnen komen Hierbij geldt. kennen is herkennen, Dvoretsky besprak een partij Botwinnik Toran Palma de Mallorca 1967.
Voor de partij Botwinnik Toran zie www chessgames com perl chessgame gid 1032763. Hoe slaat wit de zwarte loper Hij heeft drie mogelijkheden elk leidt tot een andere. stellingstructuur, Dergelijke stellingen kan een speler opslaan in een eigen database. Trainers doen er goed aan dergelijke instructieve stellingen te verzamelen en met hun leerlingen te. De kracht van een goede trainer is dat hij instructieve partijen en stellingen gebruikt die aansluiten. op het niveau van zijn leerlingen, Naast schaaktechnische kwesties spelen ook psychologische kwesties een rol Bij de keuze tussen. diverse afruilmogelijkheden kan het nuttig zijn de meest complexe voortzetting te kiezen waardoor. de tegenstander de meeste kans krijgt om fouten te maken. Dvoretsky heeft een reeks boeken geschreven Van recente datum zijn Dvoretsky s Endgame Manual. en Dvoretsky s Analytical Manual, Voor de Amerikaanse site www chesscafe com schrijft hij maandelijks een column. Zie www chesscafe com dvoretsky dvoretsky htm, Probleem met veel studieboeken is dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen hoofd en. bijzaken zegt Dvoretsky, Belangrijk is dat studiestof aansluit bij het niveau van de schaakstudent.
GM Karsten M ller schrijft bijvoorbeeld uitstekend over eindspelen maar zijn niveau is te hoog voor. de meeste amateurs, Boeken van GM John Nunn zijn altijd goed. In zijn boek Dvoretsky s Endgame Manual heeft Dvoretsky diverse moeilijkheidsniveaus. aangebracht, Dvoretsky heeft in 1995 twaalf dagen getraind met GM Topalov Hij verloor veel partijen in het. eindspel Dvoretsky ging met hem analyseren en via observaties tijdens analyses en dialogen stelde. hij vast wat Topalovs zwakke kanten waren Hij moest nauwkeuriger gaan rekenen en rationeler. redeneren Het jaar daar op steeg de rating van Topalov 70 punten. Kotov heeft een theorie over kandidaatzetten ge ntroduceerd Die was echter dogmatisch zegt. Dvoretsky Nunn geeft een genuanceerdere visie Een aanrader in dit verband vindt Dvoretsky het. boek van Tisdall Improve your chess now Verder verwijst hij naar zijn eigen serie School of future. champions deel 5 over het nemen van besluiten Aangezien er diverse namen van zijn boeken in. diverse talen circuleren zou hij ook goed School of chess excellence kunnen bedoelen. Belangrijke aandachtspunten zijn profylaxe mogelijkheden van tegenstander blokkeren en. tegelijkertijd eigen positie verbeteren kandidaatzetten en toepassen van algemene principes. Zie verder de filmpjes, Filmpjes trainingen Dvoretsky en Joesoepov. Van de trainingen van Dvoretsky en Joesoepov heeft Karel van Delft een reeks filmpjes gemaakt. Deze zijn te zien via onderstaande links, http www youtube com watch v GXNv6MiX2kg. http www youtube com watch v cl3eNk42wTU, http www youtube com watch v czUVw76Imfg.
http www youtube com watch v 0 lponpkdh0, http www youtube com watch v XDh4jviaLO0. http www youtube com watch v PWXBWjXZs68, http www youtube com watch v rKqpZpZONic. http www youtube com watch v 0OJI RF7 ls, http www youtube com watch v 5rhNJdmMGmM. http www youtube com watch v NyRgRQ55ftI, http www youtube com watch v fnI99nD9lNo. http www youtube com watch v E5iWBXWnmH0, http www youtube com watch v kx hBf3 Ouw.
http www youtube com watch v zdkryN7uxkI, http www youtube com watch v 1oX589uHaho. http www youtube com watch v Jg3O0OYpwkQ, http www youtube com watch v UqXBDLYI1DA. http www youtube com watch v NHdylK 0GLU, http www youtube com watch v ugM4hMRXhJ0. http www youtube com watch v ekeeACWZBuE, http www youtube com watch v J4BrBIixN3o. http www youtube com watch v lJl40RKPvV0, http www youtube com watch v hBQoh0LTyNg.
http www youtube com watch v fEN85Jig9kM, http www youtube com watch v iifPxB65hWE. http www youtube com watch v 5KOlEjNSd5o, http www youtube com watch v Aad6mIB6OfM. http www youtube com watch v L9U9oQP0aYQ, http www youtube com watch v 9 ghrYIAQQw. http www youtube com watch v bjTl6QoqTtc, http www youtube com watch v aX9d3yeewKk. http www youtube com watch v BzxnyKcoGpw, Vrijdag Met Armen Hachijan en Mark Dvoretsky analyseren.
Zaterdag Met Artur Joesoepov Rien Bos en Mark Dvoretsky op de foto. voor de Facebook groep Developing Chess Talent, Zondag Dvoretsky signeert zijn boeken. Mark Dvoretsky gaf afgelopen maandag een training in Denksportcentrum Apeldoorn Dat gebeurde op initiatief van Folke van Dorp van schaakclub Caissa in Elburg Verschillende spelers uit Elburg en de regio waren hiervoor uitgenodigd Dvoretsky vertelde dat het vrijwel nooit voorkomt dat een partij uit het uitvoeren van n plan bestaat Veelal geeft een plan een denkrichting aan Afhankelijk

Related Books

We had him back in the band for a few months and were

We had him back in the band for a few months and were

This from Choirboys frontman Mark Gable We had him back in the band for a few months and were going to do an album with him Yo Yo but he shot through and went walkabout so we replaced him with Richard Lara Following the release of Yo Yo the group returned to Australia to support Cheap Trick on the Australian leg of their 1996 world tour Despite this lucrative slot Yo Yo was less

A few months back we had the opportunity to be involved

A few months back we had the opportunity to be involved

A few months back we had the opportunity to be involved in a 1972 Chevelle Malibu to a Super Sport conversion The vehicle had much of the conversion completed already but needed to have to a floor shifter with console a Super Sport dash and SS gauge package We made our life little easier by ordering the floor console shifter kit the SS style dash and Dakota Digital instrument system from

Maintenance Management Manual MMT

Maintenance Management Manual MMT

The Maintenance Management Manual has been revised to include a link to the Occupational Safety Manual for more information about TxDOT s hazardous material cleanup policy and to include revised details about County Assistance under the Local Government Assistance Program Contents Chapter 7 Section 4 Oil and Hazardous Material Spills now contains the following sentence which includes a

Keys to Success in Leasing National Apartment Association

Keys to Success in Leasing National Apartment Association

Keys to Success in Leasing National Apartment Leasing Professional Instructor s Guide 5 Fast Facts The NALP Keys to Success in Leasing Course This overview will help familiarize you with the educational approach for this course and ways you can enrich the training for participants Course Type Instructor led classroom training Use short presentations participant discussions and learning

Property Management Training Manual propmgmtforms com

Property Management Training Manual propmgmtforms com

apartment industry has become considerably more regulated Land lords must comply with many Fair Housing laws In addition some municipalities regulate the way properties are managed as well as the manner and speed in which landlords service the maintenance needs of their tenants Among the require ments today s landlords face are set

Devendar S Chauhan Samir Sinha A TRAFFIC REPORT

Devendar S Chauhan Samir Sinha A TRAFFIC REPORT

Devendar S Chauhan M K S Pasha Samir Sinha A TRAFFIC REPORT ILLUMINATING THE BLIND SPOT A Study on Illegal Trade in Leopard Parts in India 2001 2010 This report was published with the kind support of

B Singh S K Gautam M S Chauhan S K Singla

B Singh S K Gautam M S Chauhan S K Singla

B Singh S K Gautam M S Chauhan S K Singla v The Energy and Resources Institute Animal biotechnology is an integral component of agriculture Applicable in science and engineering it is used for modifying living organisms Textbook of Animal Biotechnology discusses topics including economically important livestock breeds paradigm shifts in livestock production biotechnology in

Understanding Digital Video Wiley

Understanding Digital Video Wiley

digital video signal rather than an analog video signal Consumers and professionals use digital video to create video for the Web and mobile devices and even to create feature length movies What Is Digital Video 5 Understanding Digital Video chapter 1 Acquiring Digital Video Digital video can be acquired from a range of sources including cell phones some digital still cameras as well as

JOURNAL OF MARKETING MANAGEMENT WordPress com

JOURNAL OF MARKETING MANAGEMENT WordPress com

Understanding digital content marketing Jennifer Rowley One very important signal of the wide acceptance of the value concept is its incorporation into a revised version of the American Marketing Association s definition of marketing Marketing is an organisational function and a set of processes for creating communicating and delivering value to customers and for managing customer

Digital signal propagation in dispersive media

Digital signal propagation in dispersive media

Digital signal propagation in dispersive media P M Jordan and Ashok Puria Department of Physics University of New Orleans New Orleans Louisiana 70148 Received 13 August 1998 accepted for publication 23 October 1998 In this article the propagation of digital and analog signals through media which in general are both dissipative and dispersive is modeled using the one dimensional

UNDERSTANDING DIGITAL TV tigereye net au

UNDERSTANDING DIGITAL TV tigereye net au

Digital signal thousands of carriers exactly 6817 The power can only be the total amount of all of them Delta f space between the carriers equal to approximately 1 KHz or to be precise 1116Hz This is what you see when you expand the spectrum of individual carriers 9 The function that allows you to find out the total power of all carriers is called the Average Channel Power With